Suntem activi în primul proiect pilot pentru digitalizarea IMM-urilor inițiat de ADR Nord Est și Banca Mondială
Noi, la Brandweb, am dezvoltat 2 aplicații software pentru digitalizarea restaurantelor- Poloniq și digitalizarea cluburilor de fotbal – The Football Brain. Am avut și proiecte în care am digitalizat activități ale agenților de vânzări, sistemelor de call-center și sistemelor de comenzi de tip B2B.
Iată că noul apel ”Transformarea digitală a IMM-urilor“- Apel Pilot în parteneriat cu Banca Mondială este cel care deschide seria finanțărilor dedicate dezvoltării Regiunii Nord-Est.
Alocarea financiară pentru acest apel este de 31.000.000 de euro, din care 26.350.000 de euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 4.650.000 de euro din alte surse.
Pot solicita finanțare următoarele categorii de întreprinderi:
- Microîntreprinderi care intenționează să efectueze investiții în Regiunea Nord-Est, în mediul urban.
- Întreprinderi mici și mijlocii care propun investiții în Regiunea Nord-Est, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
(!) Este important de menționat că nu sunt eligibile pentru a primi sprijin în cadrul acestui apel întreprinderile mici și mijlocii care, la data depunerii cererii de finanțare, au coduri CAEN autorizate în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC).
Tipurile de activități care pot fi finanțate includ:
- Servicii de consultanță și analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de digitalizare necesare întreprinderilor mici și mijlocii, cu condiția ca aceste soluții să fie incluse în Studiul de Fezabilitate Digitală și să facă parte din proiectul propus pentru finanțare.
- Achiziționarea de echipamente hardware pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), precum și pentru E-Commerce, Internetul Lucrurilor (IoT) etc., inclusiv costurile de instalare, configurare și punere în funcțiune.
- Crearea sau extinderea rețelelor locale (LAN) sau a rețelelor WiFi.
- Achiziționarea de licențe software, dezvoltarea sau adaptarea de aplicații software, configurarea și implementarea bazelor de date, migrarea și integrarea datelor existente pentru gestionarea financiară, gestionarea furnizorilor, resursele umane, logistică, implementarea automatizării proceselor prin roboți (RPA), planificarea resurselor întreprinderii (ERP), gestionarea relațiilor cu clienții (CRM), sisteme IoT și AI, soluții E-Commerce, mail-room-uri digitale, realitate virtuală/augmentată, tehnologii blockchain, etc., și integrarea acestora în platformele tehnologice pentru afaceri (BTP), dacă este cazul.
- Achiziționarea unui site web pentru prezentarea companiei.
- Servicii de promovare pe rețelele de socializare pe durata implementării proiectului.
- Achiziționarea și utilizarea unui nou nume de domeniu pe durata implementării proiectului.
- Servicii de conversie a documentelor din format analogic/hârtie în format digital indexabil.
- Achiziționarea de servicii de cloud computing pe durata implementării proiectului.
- Achiziționarea de servicii pentru consolidarea securității cibernetice aplicabile software-ului, găzduirii și rețelelor pe durata implementării proiectului.
- Instruirea personalului în utilizarea produselor implementate/achiziționate și în întreținerea acestora, dacă nu este inclusă în costurile echipamentelor/software-ului.
- Servicii de audit tehnic, cu un raport care să confirme utilizarea tehnologiilor conform Standardului European pentru Indicatorii Digitali de Societate și Economie (DESI) 2019, așa cum sunt specificate în cererea de finanțare.
Pentru a justifica investițiile în proiectele de digitalizare propuse, solicitanții trebuie să elaboreze un Studiu de Fezabilitate Digitală. Soluția de digitalizare propusă în acest studiu trebuie să conducă la atingerea unui nivel ridicat de intensitate digitală conform Standardului European pentru Indicatorii Digitali de Societate și Economie (DESI) 2019.
Acest apel aduce în mod special următoarele elemente noi:
Este un apel de tip "Pilot" la nivel regional, cu condiții specifice de implementare, care va permite măsurarea impactului proiectelor finanțate prin intermediul unei metode de cercetare statistică dezvoltate și susținute financiar de Comisia Europeană, aplicată de Banca Mondială.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați.